TIPS VOOR KANTOOR!


In 2016 waren er al tien miljoen banen in Nederland. Ruim 50% van deze banen zijn kantoorbanen volgens het Centraal Bureau voor de Statistieken. Een grote groep Nederlands brengt meerdere uren per dag achter zijn bureau door. Met alle traktaties, borrels en drukte is het logisch dat er weinig aandacht en energie overblijft voor voldoende beweging en gezonde happen. Hier een aantal tips om ook tijdens de werkdagen gezond te eten en voldoende te bewegen.

 

  1. Loop voldoende

Volgens onderzoek van TNO (in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid) moeten we minimaal 10.000 stappen per dag zetten. Als dit je lukt mag je spreken van een actieve levensstijl. Als je acht uur per dag op kantoor zit is het een grote uitdaging om voldoende te bewegen. Een stappenteller (zoals een Fitbit 2) houdt bij hoeveel stappen je zet en geeft een melding als je lange tijd niet actief bent geweest.

Een aantal manieren om tijdens werktijd meer stappen te zetten:

  • Maak een wandeling tijdens je telefoongesprek.
  • Loop naar je collega’s in plaats van het gebruikelijke mailtje.
  • Gebruik de lunchpauze om een blokje om te gaan.
  • Drink uit een kleine bekers zodat je meer moet lopen om de beker bij te vullen.
  1. Verban de snoeppot

Ieder kantoor heeft er wel een staan, de bekende snoeppot gevuld met Engels drop, winegums of Napoleon zuurtjes. De met kleurstof en suiker gevulde snoepjes wordt eerder uit verveling gegeten dan dat het echt lekker is. Dit maakt dat de snoeppot prima te vervangen is voor een schaaltje druiven of cherrytomaatjes. Net zo lekker en een stuk gezonder!

 

  1. Drink voldoende

Je lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water. Als je onvoldoende vocht binnenkrijgt kan het lichaam zijn werk niet goed doen. Dit uit zich o.a. in een vermoeid gevoel. Geadviseerd wordt dat een volwassene per dag 2 liter vocht moet binnen krijgen. Een halve liter haal je uit je voeding. Dit maakt dat je nog 1,5 liter vocht per dag moet drinken.

 

Heb jij iets aan deze tips gehad? Of heb jij zelf nog handige tips die jou helpen om fit en gezond te blijven op kantoor? Laat het ons en de andere lezers weten in de reacties!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *